Inbouw vaatwassers voor je keuken (2024)

Lang leve de vaatwasser

Soms sta je in de keuken en dan denk je: moet ik dit allemaal nog afwassen? Waar komen al deze vieze borden, glazen en bestek allemaal vandaan? Gelukkig is een vaatwasser dan een redder in nood, en kan jij extra snel gaan relaxen. Afwassen met een vaatwasser bespaart tijd, water en energie. Al onze afwasmachines zijn krachtig en zuinig en je kan de vaatwassers gerust vertrouwen met bijvoorbeeld je servies, glazen en bestek. Zelfs als je heel weinig bestek en servies gebruikt, hebben we een vaatwasser voor je die extra klein is. Je hoeft dan ook voor twee bordjes, drie kopjes en een pan niet met schuursponsjes aan de slag. En ook fijn: onze vaatwassers zijn lekker scherp geprijsd.

Een vaatwasser inbouwen en wegwerken in je keuken

Het mooie aan IKEA vaatwassers is dat je ze kan inbouwen, waardoor ze niet meer in het zicht zijn. Met een ingebouwde vaatwasser word je echt nooit meer herinnerd aan de vuile vaat. Je vaatwasser is verstopt achter een keukenfrontje dat helemaal in stijl is met de rest van je keuken, en zo wordt elk kookmoment net iets feestelijker. En dat kan natuurlijk ook als je niet je hele keuken vervangt, maar alleen een nieuwe vaatwasser wilt. Zit je krap in de tijd of wil je liever je nieuwe vaatwasser vakkundig laten installeren? Maak dan gebruik van onze installatieservice. Dan komt een van onze installateurs bij je langs om de vaatwasser te installeren. Je hoeft je dan geen zorgen te maken om de aansluiting, en de juiste bevestiging. Dat voelt net als een voorproefje van de ontspanning die een nieuwe vaatwasser je brengt.

Afmetingen vaatwasser

Bij IKEA heb je de mogelijkheid om je vaatwasser te selecteren op basis van afmetingen. Voor zowel de diepte als de breedte van de vaatwasser hebben we twee maten.

  1. De maten voor de breedte van de vaatwasser: 45 cm en 60 cm.
  2. De maten voor de diepte van de vaatwasser: 55 cm en 56 cm.

Twijfel je over de juiste maten voor je nieuwe vaatwasmachine? Maak dan gebruik van onze keukenservices en laat je adviseren.

Verschillende eigenschappen/functies

Een vaatwasser komt met veel verschillende functies. Maar wat voor de een belangrijk is in een vaatwasser, doet er voor de ander niet toe. En het komt natuurlijk ook voor dat bepaalde functies van een vaatwasser niet zo bekend zijn. Daarom lichten we er een aantal uit:

  • Aanpasbare bovenmand. Komen je borden klem te zitten tussen de manden van de vaatwasser? Dat is geen probleem voor de vaatwassers met een aanpasbare bovenmand. Afhankelijk van de type vaatwasser kan je bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt tussen de manden. En met een paar klikjes heb je het zo aangepast in je vaatwasser.
  • Stille vaatwasser (<44db). Voor de een is het geluid van bepaalde apparaten rustgevend, zoals bij een wasmachine of een vaatwasser. De ander hoort het liever niet, vooral degenen die een vaatwasser in een open keuken hebben of in een keuken vlakbij de woonkamer. Daarom hebben we bij IKEA ook ‘stille’ vaatwassers. Met een geluidsproductie van minder dan 44 decibel, maken deze vaatwassers nog minder geluid dan in een bibliotheek. Dat klinkt als muziek in de oren.
  • Led-interieurverlichting. De vaatwasser in- of uitruimen met weinig verlichting is voor sommige mensen een grote ergernis. Gelukkig hebben we bij IKEA vaatwassers met led-interieurverlichting. Hiermee is je vaatwasser goed verlicht tijdens het in- en uitruimen en zijn deze ergernissen verleden tijd.
  • Droogfunctie. Geen zin om de afwas af te drogen? Dan is een droogfunctie bij een vaatwasser wel een fijne optie. Met deze functie zorgt de vaatwasser er voor dat de vaat na het afwassen droog is. Je bespaart hiermee veel tijd en kan je alles uit de vaatwasser direct weer gebruiken.

Onderhoud van je vaatwasser

Wie denkt dat een vaatwasser met elke afwasbeurt zichzelf ook schoonmaakt, heeft het aardig mis. Ook een vaatwasser moet schoongemaakt worden. Sommige vaatwassers hebben daar een speciale functie voor: Machineonderhoud. Met deze functie verwijder je vet, kalkaanslag en voedselresten uit je vaatwasmachine. Doe dit regelmatig en als je het dan doet, zorg er dan wel voor dat de vaatwasser leeg is en dat je speciale reiniger voor de vaatwasser gebruikt.

Mocht jouw vaatwasser deze functie niet hebben, maak dan gebruik van de volgende tips:

  • Gebruik een vochtig doekje en een klein beetje azijn om etensresten en vlekken in de vaatwasser te verwijderen.
  • Het bedieningspaneel en de buitenkant van je vaatwasser kan je schoonmaken met een vochtig, niet-schurend doekje.
  • Tot slot raden we het af om geen schurende middelen of oplosmiddelen te gebruiken bij het schoonmaken van de vaatwasser.

Waar moet je op letten bij een inbouw vaatwasser?

Wil je een inbouwvaatwasser kopen? Stel dan de volgende twee vragen:

  1. Wat zijn de maten van de nis? De nis is de kast of de ruimte waarin je de vaatwasser wilt plaatsen. Doe dit nauwkeurig, zodat je zeker weet dat de vaatwasser past.
  2. Wat zijn de maten van het frontpaneel? Hierbij gaat het om de maten van het front van de keukenkast waar de vaatwasser in gaat.

Op de pagina’s van de desbetreffende vaatwasser vind je de benodigde nismaten voor je vaatwasser.

Inrichten van je keuken

Een vaatwasser is voor velen onmisbaar in de keuken en bij IKEA hebben we dan ook een ruim assortiment aan vaatwassers. Maar naast vaatwassers kan je natuurlijk ook andere dingen goed gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een koelkast, een magnetron of pannen en ovenschalen. De inrichting van je keuken kan nog best een uitdaging zijn, maar gelukkig kunnen we je een handje helpen met de IKEA Keuken Planner.

Inbouw vaatwassers voor je keuken (2024)

References

Top Articles
Drive Mad Yandex
Fast X Showtimes Near Showcase Cinema De Lux Woburn
Mrh Forum
Dee Dee Blanchard Crime Scene Photos
RuneScape guide: Capsarius soul farming made easy
ds. J.C. van Trigt - Lukas 23:42-43 - Preekaantekeningen
Prices Way Too High Crossword Clue
Hartford Healthcare Employee Tools
Blog:Vyond-styled rants -- List of nicknames (blog edition) (TouhouWonder version)
More Apt To Complain Crossword
Kinkos Whittier
Mary Kay Lipstick Conversion Chart PDF Form - FormsPal
Unit 33 Quiz Listening Comprehension
Aberration Surface Entrances
How Much Is Tay Ks Bail
How pharmacies can help
Craigslist Mt Pleasant Sc
Carson Municipal Code
Jbf Wichita Falls
ZURU - XSHOT - Insanity Mad Mega Barrel - Speelgoedblaster - Met 72 pijltjes | bol
X-Chromosom: Aufbau und Funktion
Concordia Apartment 34 Tarkov
Amortization Calculator
Team C Lakewood
Free Personals Like Craigslist Nh
Craigslist Northfield Vt
Jobs Hiring Near Me Part Time For 15 Year Olds
Mythical Escapee Of Crete
UCLA Study Abroad | International Education Office
27 Fantastic Things to do in Lynchburg, Virginia - Happy To Be Virginia
Spirited Showtimes Near Marcus Twin Creek Cinema
Elanco Rebates.com 2022
Que Si Que Si Que No Que No Lyrics
Play 1v1 LOL 66 EZ → UNBLOCKED on 66games.io
Teenbeautyfitness
Unity Webgl Player Drift Hunters
Tugboat Information
Cherry Spa Madison
Crazy Balls 3D Racing . Online Games . BrightestGames.com
Craigslist Ludington Michigan
Orion Nebula: Facts about Earth’s nearest stellar nursery
Puretalkusa.com/Amac
Ursula Creed Datasheet
511Pa
Bunkr Public Albums
Tunica Inmate Roster Release
Umd Men's Basketball Duluth
CrossFit 101
Dlnet Deltanet
40X100 Barndominium Floor Plans With Shop
Morgan State University Receives $20.9 Million NIH/NIMHD Grant to Expand Groundbreaking Research on Urban Health Disparities
Www Extramovies Com
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 5933

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.