The Elder Scrolls 6: Releasedatum, Gameplay en wat we tot nu toe weten (2024)

We weten nog niet veel over The Elder Scrolls VI, dit artikel blijven we aanvullen zodra er meer nieuws naar buiten komt.

The Elder Scrolls VI staat al lang op de verlanglijst van veel fans en dankzij de aankondiging tijdens de E3 2018 weten we zeker dat Bethesda die zal ontwikkelen. Helaas weten we nog niet wanneer dat zal zijn. Todd Howard van Bethesda gaf al aan dat de focus van de studio eerst op Starfield ligt voordat die naar The Elder Scrolls VI wordt verschoven, we moeten dus nog even geduld hebben.

Een vacature van Bethesda hint er wellicht op dat Starfield aan het einde zit van de ontwikkeling en dat de focus nu op The Elder Scrolls VI kan komen te liggen. Nu de E3 2020 geannuleerd is, en dat Bethesda bekendmaakte dat het geen online presentatie zal geven, is het waarschijnlijk nog een paar maanden wachten op nieuwe informatie. We hebben nog geen releasedatum voor The Elder Scrolls VI gekregen, maar we weten wel iets meer over waar het plaats zal vinden, dankzij een paar toegewijde fans. Verder kunnen we een paar bekende rassen uit andere games verwachten in de zesde editie van de franchise. Lees verder voor alles wat we weten over The Elder Scrolls VI.

Wanneer komt The Elder Scrolls VI uit?

Ten tijde van schrijven is er nog geen releasedatum bekendgemaakt. De game is bevestigd door Bethesda, maar het lijkt erop dat de volgende editie in de franchise niet snel zal uitkomen. In gesprek met IGN US zei Todd Howard van Bethesda dat The Elder Scrolls VI pas na Starfield zal uitkomen, die ten tijde van schrijven ook nog geen releasedatum heeft.

Howard bevestigde dat The Elder Scrolls VI niet op de huidige generatie consoles, PS4 en Xbox One, uitkomt. We verheugen ons dan ook op een Xbox Series X en PlayStation 5 release. “We hadden zo veel gedaan, we deden Elder Scrolls, Fallout, Elder Scrolls, Fallout en dan heb je die Starfield game in je hoofd waardoor je moet denken van, nou ja... wanneer? We zijn creatievelingen en we moeten deze game maken in deze tijd, daarom moet Elder Scrolls VI even wachten”, verklaarde Howard.

Hoe ziet gameplay in Elder Scrolls VI eruit?

We hebben nog geen gameplay-trailers of aankondigingen gezien voor Elder Scrolls VI. In het interview met Todd Howard zei hij echter dat “dit een game is die we ontwikkelen zodat mensen er tenminste een decennium op kunnen spelen.” Hij ging verder met, “Wanneer de spelers de game uiteindelijk krijgen in de versie die wij voor ogen hebben, zullen ze het gat beter begrijpen qua technologie en ambitie.”

Locatie

Tijdens de E3 2018 vertoonde Bethesda een korte teaser voor Elder Scrolls VI, die de locatie van de game mogelijk weggaf. De teaser laat ons een in nevelen gehulde vallei zien, de ruïnes van een fort, een stad aan het water en een kustlijn, wat kan betekenen dat de locatie van Elder Scrolls VI High Rock is.

Dat klinkt misschien als een luie gok, maar als je naar alle locaties in Tamriel kijkt, zijn deze herkenningspunten terug te vinden in High Rock. Sommige fans denken echter dat de game zich in Hammerfell kan afspelen, dat grenst aan het zuiden van High Rock.

Totdat Bethesda meer onthult, kunnen we niet met zekerheid zeggen waar de game ons mee naar toe zal nemen.

Rassen

Bethesda gaf nog geen informatie over de rassen die in de game terechtkomen. Skyrim telde tien rassen, die allemaal in eerdere titels verschenen. Het lijkt erop dat sommige, misschien alle, rassen ook in Elder Scrolls VI zitten. Bethesda moet dat echter nog bevestigen.

Meer nieuws over Elder Scrolls VI

Tijdens de E3 2018 kondigde Bethesda Elder Scrolls VI officieel aan met een korte teaser trailer. Terwijl Bethesda aanwezig was op de E3 2019, zei de studio dat het niet over de game zou praten tijdens de keynote.

Nu de E3 2020 geannuleerd is wegens de uitbraak van het coronavirus hebben sommige ontwikkelaars en uitgevers gekozen om hun eigen digitale persconferentie te houden of deel te nemen aan ons IGN Summer of Gaming-evenement. Op 1 april vertelde Pete Hines van Bethesda dat de studio geen digitale aankondigingen zou doen in juni, hij beloofde wel dat er 'veel spannende dingen te delen zijn over onze games' en dat hij uitkijkt naar 'meer onthullingen in de komende maanden'.

In januari 2019 deelde Jeremy Soule, componist voor Elder Scrolls, dat hij 'momenteel niet betrokken was bij TES VI', omdat Bethesda hem nog niet had aangenomen. Soule zei er direct bij dat het zou kunnen dat de titel te ver van de release verwijderd is en hij ontkende alle geruchten die zouden 'voorschaduwen' wat er komt.

“Ik zou TES nooit de rug toekeren”, zei Soule. “Ik geloof dat mijn betrokkenheid afhankelijk is van een creatieve beslissing aan hun kant en waar ze de franchise heen willen brengen.”

In 2018 begon de Skyrim-community een petitie om 82-jarige YouTuber en Skyrim-fan Shirley Curry, AKA "Skinny Grandma" als een NPC in Elder Scrolls VI te brengen. Die petitie haalde meer dan 50,000 handtekeningen op en sindsdien heeft Bethesda bevestigd dat het Curry in de komende game zal verwerken.

Geruchten rond The Elder Scrolls 6

Een redditgebruiker zag dat Bethesda recent een aantal vacatures plaatste die erop kunnen wijzen dat de studio bijna klaar is met Starfiels en zich opmaakt om aan The Elder Scrolls VI te beginnen.

De vacature stelt dat 'Bethesda Game Studios op zoek is naar getalenteerde programmeurs om ons team te vergezellen die de ontwikkeling voor role playing games op de PC en consoles stimuleert.'

Dit is slechts speculatie, het lijkt ook aan de late kant voor de studio om ontwikkelaars aan te nemen voor Starfield en kan dus betekenen dat The Elder Scrolls VI eindelijk in productie is gegaan.

The Elder Scrolls 6: Releasedatum, Gameplay en wat we tot nu toe weten (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 6124

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.