Maak en print je visitekaartje online • Spreadly (2024)

Het gedrukte visitekaartje is niet langer de maatstaf voor alles. Met online visitekaartjes kunnen gegevens veel sneller en betrouwbaarder worden overgedragen. Lees hier meer over de mogelijkheden om je gegevens digitaal te delen. We geven ook een overzicht van welke providers geschikt zijn voor online visitekaartjes.

Wat is een online visitekaartje?

Online visitekaartjes, vaak ook digitale of elektronische visitekaartjes genoemd, maken het mogelijk om contactgegevens direct over te zetten naar het adresboek van de smartphone of e-mailcontacten.

Voordelen van online visitekaartjes

Online visitekaartjes worden steeds populairder omdat ze veel voordelen hebben ten opzichte van conventionele visitekaartjes:

  • Snelle, contactloze gegevensoverdracht: Met online visitekaartjes kunnen gegevens snel en contactloos worden overgedragen. Je contactgegevens worden binnen een paar seconden opgeslagen op het mobiele apparaat van de ander. Dit voorkomt het risico dat je visitekaartje, en dus je contactpersoon, in een la verdwijnt.
  • Minder vatbaar voor fouten: Een verkeerd nummer op een gedrukt visitekaartje is vervelend omdat het niet meer gecorrigeerd kan worden. Gegevens op online visitekaartjes kunnen op elk moment eenvoudig worden aangepast. Ook voorkom je fouten die kunnen ontstaan bij het handmatig intypen van contactgegevens in een adressenbestand door een digitaal visitekaartje te gebruiken.
  • Beveiliging: Je gegevens staan veilig op een online visitekaartje. Bij verlies kunnen de gegevens worden geblokkeerd of verwijderd om onbevoegde toegang te voorkomen.
  • Een breed scala aan ontwerpopties: Je hoeft het ook niet te doen zonder individuele ontwerpen voor online visitekaartjes. Het visitekaartje kan ontworpen worden in jouw huisstijl, je logo bevatten en gemaakt worden van verschillende materialen.
  • Kostenefficiëntie: Online visitekaartjes zijn goedkoop om te maken en te implementeren. Omdat ze eenvoudig te gebruiken zijn, is er geen training of iets dergelijks nodig.
  • Modern uiterlijk: Met een online visitekaartje presenteer je jezelf op een moderne en digitale manier en word je onthouden door je klanten en partners.

Soorten online visitekaartjes

In wezen zijn er twee soorten online visitekaartjes te onderscheiden op basis van gegevensoverdracht: Kaarten met QR-code en kaarten met NFC-technologie.

Online visitekaartjes met QR-code

QR-codes kunnen eenvoudig worden gescand met de camera van een smartphone of tablet om informatie op te halen. De QR code kan dan worden gebruikt om door te verwijzen naar een website of contactpersonenbestand. Je kunt de QR code eenvoudig afdrukken op een visitekaartje.

Online visitekaartjes met NFC-technologie

NFC-technologie maakt het mogelijk om gegevens volledig contactloos over te dragen. Hiervoor wordt een chipkaart in het visitekaartje geplaatst, die gegevens verstuurt met behulp van Near Field Communication (NFC) technologie. Hierdoor kunnen gegevens via radiogolven worden verzonden over afstanden tot 10 cm. De NFC-chip wordt beschermd tegen vuil en vocht door de kaart, die handig in een portemonnee kan worden opgeborgen.Alle moderne apparaten die sinds 2018 zijn geproduceerd ondersteunen standaard NFC. Voor de zekerheid kun je onze lijst met ondersteunde NFC-apparaten controleren.

Wat is beter - QR code of NFC?

Een visitekaartje met een QR-code is nogal old school. Want deze wordt uiteindelijk ook gedrukt. De gegevens waarnaar de QR code leidt kunnen worden aangepast, maar het ontwerp van het visitekaartje en de code zelf niet. Met NFC visitekaartjes blijf je veel flexibeler en kun je optimaal profiteren van de voordelen van online visitekaartjes. Natuurlijk zijn kaartjes met een NFC chip duurder dan gedrukte visitekaartjes met een QR code.

7 top aanbieders voor online visitekaartjes

Afhankelijk van het soort online visitekaartje dat je kiest, zijn er verschillende aanbieders die je kunt overwegen. De meeste zijn gespecialiseerd in specifieke visitekaartjes.

NFC Wereld: Online visitekaartjes met NFC-chip

NFC World is gespecialiseerd in de productie van NFC-producten, waaronder NFC visitekaartjes. Personalisatie is relatief duur en slechts beperkt mogelijk.

Flyeralarm: Zelf ontworpen visitekaartjes laten drukken

Via Flyeralarm kun je tegen bijzonder lage prijzen allerlei drukwerk laten drukken. De drukwerkgigant biedt ook het drukken van visitekaartjes met QR-codes en speciale NFC-kaarten aan. Er zijn ook talloze afwerkingsopties beschikbaar, van soft touch tot metallic folie. Flyeralarm is echter meer gespecialiseerd in drukken dan in ontwerpen, dus je moet zelf voor het ontwerp zorgen. Bovendien krijg je bij deze aanbieder alleen het drukwerk, maar geen profiel waarin je je online visitekaartje kunt beheren. Daarvoor heb je een extra aanbieder nodig.

vistaprint: Eenvoudig ontwerp

vistaprint is ook een klassieke drukwerkleverancier die slechts een beperkt assortiment online visitekaartjes aanbiedt. Er zijn talloze aanpasbare ontwerpsjablonen beschikbaar via de visitekaartjesontwerper, zodat ook zonder grafisch ontwerper een aantrekkelijk ontwerp mogelijk is. vistaprint biedt echter alleen de mogelijkheid om een QR-code op online visitekaartjes te drukken. Dit moet extern worden beheerd.

YourVCard

Met YourVCard kun je eenvoudig een contactprofiel aanmaken met alle relevante informatie over jou en je bedrijf. Dit kun je vervolgens op je visitekaartje afdrukken met behulp van een QR-code. Helaas biedt YourVCard geen koppeling met een NFC-kaart.

baningo: Op NFC gebaseerde netwerkproducten

Baningo is gespecialiseerd in de productie van netwerkproducten op basis van NFC-technologie en biedt ook online visitekaartjes met een NFC-chip. Helaas is het personaliseren van het visitekaartje vrij duur. In de basisversie kan alleen een zwart of wit monochroom ontwerp zonder logo worden gekozen.

Lemontaps: Visitekaartjes met NFC

Lemontaps biedt online visitekaartjes met een NFC-chip. Je kunt je gegevens op het kaartje opslaan via een online profiel. Personalisatie is mogelijk, maar relatief duur, zelfs voor eenvoudige plastic kaartjes.

Becard.mij

Via Becard.me kun je gratis een digitaal visitekaartje maken. Maandelijkse kosten zijn er alleen als je extra functies en een NFC-draagkaart wilt gebruiken. Bijzonder praktisch: je kunt op je NFC visitekaartje twee profielen opslaan, bijvoorbeeld een privé en een professioneel profiel, en daartussen moeiteloos wisselen. Naast standaardontwerpen kun je ook een eigen look maken met de online ontwerper. Deze optie is echter aanzienlijk duurder.

Spreadly: NFC-kaarten voor online visitekaartjes van hoge kwaliteit

Met Spreadly kun je eenvoudig en goedkoop online visitekaartjes maken. Je kunt je digitale visitekaartje gratis maken en gebruiken in de basisversie. Voor een maandelijks bedrag kun je een draagkaartje met een aangepast ontwerp en NFC-chip voor je digitale visitekaartje maken en extra functies activeren.

Sterke punten van het online visitekaartje van Spreadly:

  • Individuele ontwerpen
  • Gratis link met digitaal visitekaartje
  • Integratie van Calendly, Hubspot, Salesforce, Spotify en nog veel meer mogelijk
  • Gemakkelijk toe te voegen aan Apple Wallet / Google Wallet
  • Lead capture via contactformulier en synchronisatie met je CRM-systeem
  • Gestandaardiseerde sjablonen voor eenvoudige integratie van teamleden
  • Eenvoudig gebruikersbeheer via Excel/CSV, Microsoft 365 of Google Workspace
  • Geen app nodig voor gebruik
  • GDPR-compliant, ontwikkeld en gehost in Duitsland en TLS-gecodeerd
Maak en print je visitekaartje online • Spreadly (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 5698

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.